Sqalloz Community

No Reason To Ride
 
HomeHome  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Log inLog in  
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
PARTNER
image
image
image
Sembang
Top posters
Admin (496)
 
sang kancil dan buaya (462)
 
stitchrongak (421)
 
mudbloodseeker (284)
 
evil inside (132)
 
puaka (119)
 
parang83 (34)
 
YummY (14)
 
thrasher115 (11)
 
axvermilion (11)
 
Poll
Jenis Scooter yang korang minati?
Karisma
0%
 0% [ 0 ]
Ego/Ego S
33%
 33% [ 3 ]
Nouvo/Nouvo LC
22%
 22% [ 2 ]
Elite
0%
 0% [ 0 ]
Vs/Vr
0%
 0% [ 0 ]
Moskito
0%
 0% [ 0 ]
Elegan
44%
 44% [ 4 ]
GTR
0%
 0% [ 0 ]
Lain-Lain
0%
 0% [ 0 ]
Total Votes : 9
Latest topics
» Upload Gambar
Tue 15 Sep 2009, 1:50 pm by pu3ridE

» PENTING! CARA-CARA REGISTER NICKNAME ANDA
Sat 27 Jun 2009, 3:13 am by Admin

» Perihal nickname!
Fri 26 Jun 2009, 11:07 am by Admin

» Selamat datang ke Forum Sqalloz Scooter Club
Tue 23 Jan 2007, 6:43 pm by Admin


Share | 
 

 PENTING! CARA-CARA REGISTER NICKNAME ANDA

Go down 
AuthorMessage
Admin
Administration
Administration
avatar

Male
Number of posts : 496
Location : Loji Nuklear Rahsia
Status : Single
Hobby : Ngaco orang
Registration date : 2007-01-23

PostSubject: PENTING! CARA-CARA REGISTER NICKNAME ANDA   Wed 26 Mar 2008, 12:45 pm

Pastikan anda register nick anda terlebih dahulu bagi memastikan anda mendapat kebenaran untuk view & read thread forum secara keseluruhan. Ada masalah dengan register nick? So, kemukakan masalah anda di sini. Kami sedia membantu. Di sini saya akan memberi tip atau panduan secara ringkas cara untuk register nick anda.

1) Pastikan nick yang anda pilih sesuai dan tidak berbaur lucah, perkauman & sebagainya. Jika di dapati menggunakan nick yang tidak sesuai akan di delete oleh Admin.

2) Pastikan anda mempunyai alamat email yang betul. Ini kerana setiap user baru yang mendaftar, kena activated melalui email. Alamat email yang betul bertujuan memudahkan Admin send info-info yang terkini kepada semua user.

3) Cara mudah & ringkas. Pertama klik box register kat atas sekali. Pastu klik agree. Isi data mengenai anda di dalam borang yang telah disediakan. Pastu confirm password yang anda gunakan. Kemudian buka email anda seperti yahoo, hotmail, gmail & sebagainya. Pastikan anda check inbox anda, sama ada anda telah menerima email dari Sqallo'z Scooter Club. Kalau takde, sila check di bahagian junk or bulk. Kalau email tersebut masuk di bahagian junk or bulk sila move ker inbox. Pastu buka email tersebut & klik link activated. So, complete. Pastu Log in nick anda. Kalau masih tak faham, reply jer mes kat sini ok!


Last edited by Admin on Sat 27 Jun 2009, 2:56 am; edited 3 times in total
Back to top Go down
View user profile http://sqallozscooterclub.naturalforum.net
mudbloodseeker
Moderator
Moderator
avatar

Male
Number of posts : 284
Age : 30
Location : depan pc surf internet.....
Status : kedirik jak.....
Hobby : g tgh carik lah tok.........
Registration date : 2007-03-03

PostSubject: Re: PENTING! CARA-CARA REGISTER NICKNAME ANDA   Mon 31 Mar 2008, 11:31 pm

roje n out bro....
Back to top Go down
View user profile
Admin
Administration
Administration
avatar

Male
Number of posts : 496
Location : Loji Nuklear Rahsia
Status : Single
Hobby : Ngaco orang
Registration date : 2007-01-23

PostSubject: TUTORIAL REGISTER NICKNAME   Sat 27 Jun 2009, 3:13 am

Setelah di pantau selama ini, masih banyak user yang tidak tahu register nick sepenuhnya. Majoriti sangkut di bahagian aktivated melalui email. So, kat bawah ada cara yang simple untuk register nick anda. Di harap, tutorial tersebut dapat membantu anda. Sebarang masalah, sila kemukakan disini.



















Back to top Go down
View user profile http://sqallozscooterclub.naturalforum.net
Sponsored content




PostSubject: Re: PENTING! CARA-CARA REGISTER NICKNAME ANDA   

Back to top Go down
 
PENTING! CARA-CARA REGISTER NICKNAME ANDA
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Former Mistico/Original Sin Cara reveals he owns the Sin Cara name & gimmick
» VRTA Epping Gift Review (from VAL)
» Victorian Championships RESULTS -Day One 4/3/2011
» 120m Gift - Albury/Wodonga
» Daylesford HANDICAPS

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Sqalloz Community :: Respon :: Pengumuman-
Jump to: